«Καιρός να δούμε την αξιοπρέπειά μας»

«Καιρός να δούμε την αξιοπρέπειά μας» - Σύρος - Στέφανος Κουλουμπής, υπεύθυνος «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» Πειραιά

Στέφανος Κουλουμπής, υπεύθυνος «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» Πειραιά

 

Αποτελώντας ίσως ένα από τα λιγοστά αποτελεσματική εργαλεία που διαθέτει ένας πολίτης για να διεκδικήσει τα συμφέροντά του έναντι των πανίσχυρων τραπεζών, ο συριανός υπεύθυνος της «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» στον Πειραιά, κ. Στέφανος Κουλουμπής, μιλά για τη δράση του κινήματος και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση – ενημέρωση που θα γίνει στη Σύρο, στις 8 Δεκεμβρίου.

Συνέντευξη στον Θεοδόση Δανάμπαση

Εξηγήστε μας συνοπτικά τι είναι το κίνημα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», ποιοι είναι οι σκοποί της ίδρυσής του και ποιοι οι στόχοι του...

Η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» είναι ένα αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Εδώ και 4 χρόνια έχουμε περάσει στην πράξη παράγοντας αποτέλεσμα (κατάθεση αγωγών, ακυρώσεις διαταγών πληρωμής, κουρέματα δανείων,  κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και άλλα) και διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι ενωνόμαστε στον αγώνα ενάντια στην ασύδοτη τραπεζοκρατία καθότι σήμερα αριθμούμε πάνω από 30.000 μέλη και φίλοι. Και για να προλάβω την εύλογη ερώτησή σας, να επισημάνω ότι δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, ούτε ΜΚΟ και δεν χρηματοδοτούμαστε από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε από άλλα φανερά ή μυστικά κρατικά κονδύλια. Οι χρηματοδότες μας είναι τα «μέλη» μας των οποίων μόνο τα συμφέροντα υπηρετούμε.  

Ποιες είναι οι δράσεις που αναλαμβάνετε ανά την Ελλάδα; Τι ακριβώς προετοιμάζετε στις 8 Δεκεμβρίου στη Σύρο;

Οι δράσεις του Κινήματος εστιάζουν στη θεσμική θωράκιση του δανειολήπτη στη βάση του πραγματικά ακριβοπληρωμένου απ’ όλους μας ευρωπαϊκού κεκτημένου που το πολιτικο-τραπεζικό σύστημα δεν θέλει να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης.

Η θωράκιση αυτή συνίσταται στα εξής: 

1.       Ομαδική αγωγή για το «κούρεμα» των δανείων και των καρτών μας συν αποζημίωση (γι’ αυτό και στην αγωγή μπορεί να πάρουν μέρος και όσοι δεν έχουν δάνεια, οπότε ως απλοί «φορολογούμενοι»). 

2.       Εξώδικο επανακαθορισμού τραπεζικών οφειλών (αμφισβητούμε την οφειλή μας κατά κεφάλαιο και τόκους).

3.       Αγωγή αποζημίωσης στις εισπρακτικές εταιρείες.

4.       Ανακοπή & ακύρωση της διαταγής πληρωμής.

5.       Αγωγή αποζημίωσης στην τράπεζα για την παράνομη & καταδολιευτική έκδοση της διαταγής πληρωμής.

Τα δύο πρώτα σημεία είναι τα ουσιαστικά, αρχικά και βασικά βήματα. Και τα χαρακτηρίζω ουσιαστικά και ζωτικά διότι έχει σημασία ο «δανειολήπτης» να έρθει έγκαιρα στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» και όχι κατόπιν εορτής. Κάποιοι έρχονται με το έγγραφο του πλειστηριασμού (διαταγή εκτέλεσης) του ακινήτου τους… Η σωστή χρονική στιγμή είναι πριν επιδοθεί η Διαταγή Πληρωμής και θα ήταν προτιμότερο ακόμη  και πριν τους επιδοθεί η καταγγελία της συμβάσεως.  Σε κάθε περίπτωση θα τον βοηθήσουμε στο μέτρο που τούτο είναι εφικτό αλλά ο παράγοντας χρόνος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, με την Π.Ε.Φ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων), το Κίνημα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», στις 8 Δεκεμβρίου 2017, οργανώνουμε ένα 5ωρο Σεμινάριο στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης (16.00 – 21.00), που αφορά φοροτεχνικά και τραπεζικά θέματα.  Η θεματολογία είναι εξαιρετικά επίκαιρη και φοβερά χρηστική: εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (νομικά πρόσωπα), τραπεζική διαμεσολάβηση (φυσικά και νομικά πρόσωπα), δανειακές συμβάσεις, παραγραφή (νέα δεδομένα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ), δ) φορολογικοί έλεγχοι, εισαγγελικές παραγγελίες, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, αποκάλυψη φορολογητέας ύλης, άρση τραπεζικού απορρήτου, ενδικοφανείς προσφυγές, κώδικας φορολογικής διαδικασίας, τόκοι, πρόστιμα, υποτιμολογήσεις κλπ

Οι εισηγητές είναι γνώστες και με εμπειρία στα παραπάνω θέματα και σίγουρα θα απαντήσουν σε πλήθος ερωτήσεων που θα τεθούν καθότι είναι τα θέματα που βασανίζουν τον κάθε Έλληνα, τον Συριανό, τον Κυκλαδίτη, όπως και την οικογένειά του σήμερα. 

Μια από τις πρωτοβουλίες που έχετε πάρει είναι και η Ομαδική Αγωγή κατά των Τραπεζών; Ποιους αφορά αυτή η κίνηση και ποιοι μπορούν να συνταχθούν μαζί σας γι αυτό τον σκοπό;

Έξι ομαδικές αγωγές έχουν ήδη κατατεθεί και σύντομα κατατίθεται και η 7η ! Η Ομαδική Αγωγή μας αφορά όλους! Δανειολήπτες ή και απλοί φορολογούμενοι,  δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα ή και με εξυπηρετούμενα δάνεια. Γιατί «ποιος αλήθεια δεν θέλει να «κουρέψει» τα δάνειά του;

Έχουμε καταθέσει 5 ομαδικές αγωγές με το προηγούμενο ΚΠολΔ και την 6η που κατατέθηκε με τον νέο ΚΠολΔ στις 19/12/2016 και εκδικάστηκε στις 26/10/2017 και αναμένεται απάντηση. Οι προηγούμενες αγωγές αναβλήθηκαν και συνεκδικάζονται πλέον την 31/1/2019.

Θεωρώ πως όλοι, αν το θέλουν, μπορούν να συμμετέχουν στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» δεδομένου ότι όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε κοινά σημεία αναφοράς που μας ενώνουν και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανένα να μας διασπάσει καθότι το «εν τη ενώσει η ισχύς» είναι αυτό που δεν θέλει με κανένα τρόπο το «σύστημα».

Παρέχετε νομική ή συμβουλευτική κάλυψη για όσους θέλουν να κινήσουν ένδικα  ή άλλες συναλλαγές με τράπεζες;

Η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» έχει μια εξαιρετικά ισχυρή επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από Νομικούς, Οικονομολόγους, Φοροτεχνικούς, Λογιστές, Τραπεζικούς Επιθεωρητές, Τραπεζικούς Διαμεσολαβητές, Δικαστικούς Πραγματογνώμονες συμβούλους επιχειρήσεων κ.ά.  

Στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ»  δεν αφήνουμε τις Τράπεζες «να παίξουν μπάλα» με τους δανειολήπτες, να μοιάζουν ένα μάτσο από άβουλα και φοβισμένα  «κέρινα ομοιώματα». Απέναντι στην ομάδα των τραπεζιτών υπάρχει μια πολυπληθής ομάδα δανειοληπτών, με χιλιάδες μέλη, με μια αξιοσημείωτη επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κυριάκο Τόμπρα – οικονομολόγο και επικεφαλής της Νομικής Προστασίας τον Λεωνίδα Στάμο και μια άρτια και ισχυρότατη επιστημονική ομάδα.

Ποια είναι η θέση του κινήματος για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες που θα μπουν οσονούπω στη ζωή μας;

Εδώ και μήνες εφιστούμε την προσοχή στους δανειολήπτες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δείτε από πότε μιλάμε για την έλλειψη της οριζόντιας προστασίας της 1ης κατοικίας.  Δείτε από πότε έχουμε αναρτήσει τις εικόνες που θα δούμε και στην Ελλάδα…

Πολλοί ευελπιστούσαν και ακόμη ελπίζουν ότι κάτι θα γίνει και θ’ αλλάξει τα πράγματα!  Η αλήθεια είναι ότι μόνο εμείς, και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή!

Λύση υπάρχει, αλλά θέλει «τρόπο»! Απαιτεί, όμως, και τη δική μας θέληση να κάνουμε το βήμα μπροστά γιατί, όσο θα σβουρίζουμε για να πιάσουμε την ουρά μας, κάποιοι θα μας περιγελούν κι εμείς στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» αυτό δεν τους το επιτρέπουμε.

Όπως προαναφέραμε, είναι απαραίτητη η «θεσμική θωράκιση», συμμετέχουμε  στην Ομαδική Αγωγή και κάνουμε το Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικής Οφειλής.    Θεωρώ ότι όλοι συμφωνούν με το θυμοσοφικό: «ο καλός ο νοικοκύρης πριν πεινάσει μαγειρεύει» και τα θυμοσοφικά δεν τα λέμε για να τα λέμε, αλλά για να μας συμβουλεύουν στην πορεία της ζωής μας.

Καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα και να προστατέψουμε σωστά την περιουσία που φτιάξαμε, αυτήν που κληρονομήσαμε και προ πάντων την «αξιοπρέπειά μας».