«Στηρίξτε την τοπική αγορά»

«Στηρίξτε την τοπική αγορά» - Σύρος - Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σύρου

Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σύρου

 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου Βαγγέλης Αλεξανδρίδης δίνει μια πρώτη εικόνα για το πώς κινήθηκε η αγορά κατά τις μέρες των Χριστουγέννων και περιμένει  το κοινό να στηρίξει τους ντόπιους καταστηματάρχες  κατά την περίοδο των εκπτώσεων του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.
 
Συνέντευξη στον Θεοδόση Δανάμπαση
 
 
Πώς κινήθηκε η αγορά κ. Αλεξανδρίδη κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο; Ήταν θετικό ή αρνητικό το πρόσημο;
 
Την Κυριακή των Χριστουγέννων έκανα έναν περίπατο κι έτσι έκανα μια έρευνα να δούμε τι γίνεται γιατί πρέπει να ενημερώσουμε και την Oμοσπονδία στατιστικά. Γενικά, υπήρξε μια κινητικότητα και την Παρασκευή, παρόλο που ο καιρός μάς τα χάλασε και ήταν πολύ άσχημος, και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή. Ειδικά η Κυριακή ήταν μια καλή μέρα από πλευράς αγοραστικής κίνησης, υπήρξε ένα φως να το πούμε γιατί τις προηγούμενες μέρες τα πράγματα ήταν πολύ υποτονικά. Την Κυριακή είδα μια ικανοποίηση θα έλεγα στους επαγγελματίες.
 
Συγκριτικά τώρα με πέρσι, πώς είναι τα πράγματα;
 
Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι μερικοί επαγγελματίες μου είπανε ότι από την αρχή του Δεκέμβρη μέχρι τις 15 ήταν χειρότερος  ο φετινός Δεκέμβρης. Από τις 15 και μετά, όμως, άρχισε μια κινητικότητα κι από εκεί κερδίζει έδαφος έναντι του περσινού. Αλλά ακόμη δεν το έχουμε  δει, αυτό μπορούμε να το πούμε μετά το πρώτο 10ήμερο του 2018.
 
Και έπονται και οι επίσημες εκπτώσεις του χειμώνα...
 
Ναι στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη μέχρι και το τέλος Φλεβάρη. Τώρα όμως βλέπω και κατά τη γνώμη μου ορθά κάνουν κάποιοι επαγγελματίες κι έχουν μια προσφορά για να υπάρχει ένα δέλεαρ στους πελάτες.
 
Δημιουργούν, έτσι, μια κίνηση κάνοντας προσφορές σε κάποια προϊόντα που θα αγόραζε ο κόσμος ούτως άλλως έτσι ώστε να μπει και λίγο χρήμα στο ταμείο γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα.
 
Εγώ κλείνοντας θέλω να πω 2 πράγματα ακόμα. Το ένα είναι ότι την Παρασκευή δουλεύουμε πρωί απόγευμα κανονικά, Σαββάτο θα πάμε μέχρι της 16.00 μ.μ και την Κυριακή πάλι από της 11.00πμ ως της 17.00 μμ το απόγευμα που είναι η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κι από της 12.00-15.00μμ την Κυριακή θα έχουμε εκδηλώσεις από την οδό Κέας μέχρι το ξενοδοχείο Ερμής. Θα έχουμε πάλι χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ξυλοπόδαρους, δωράκια και πολλά άλλα.
 
Και το δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι ότι κάνω έκκληση οι συμπολίτες μας να ενισχύσουν την τοπική αγορά, να βοηθήσουν τα καταστήματα διότι γίνεται ένας κύκλος του χρήματος όταν αγοράζουν από τοπικές επιχειρήσεις.
Τα τοπικά καταστήματα απασχολούν υπαλλήλους που είναι συμπολίτες μας, οπότε είναι άκρως απαραίτητο να ανακυκλώνεται το χρήμα στη Σύρο κι όχι να φεύγει όπως γίνεται με τα πολυεθνικά καταστήματα που δυστυχώς στραγγίζουν την αγορά και φεύγουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε καθημερινή βάση…
 
Εγώ, πάντως, έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα στηρίξουν την τοπική αγορά διότι και ποικιλία έχει και ποιότητα έχει και καλές τιμές έχει, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την δύσκολη  οικονομική κατάσταση του τόπου.
 
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά και σε όλον τον κόσμο υγεία, χαρά κι ευτυχία στα σπίτια τους.