Οι διευθύνσεις των σχολείων αποκαλύπτουν τις ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές

Οι διευθύνσεις των σχολείων αποκαλύπτουν τις ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές  - Σύρος - Σχολικό συγκρότημα Μάννα

Σχολικό συγκρότημα Μάννα

 

Την πρόθεσή τους να δημοσιοποιήσουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολικό Συγκρότημα του Μάννα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, έκαναν πράξη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χρήστος Μιχαλόπουλος,  η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Κυκλάδων Ουρανία Ρινακάκη, η Διευθύντρια του ΓΕ Λυκείου Βασιλική Δεριζιώτη και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σύρου Νίκος Βουτσίνος, σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Φραγκίσκο Βακόνδιο.

του Θεοδόση Δανάμπαση

Εκεί, εκτός από την επιστολή που έστειλαν οι παραπάνω προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκαν τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας για:

1) την ανέγερση κλειστού χώρου στο μέγεθος γηπέδου μπάσκετ στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ή στο οικόπεδο που είναι διαθέσιμο και συνορεύει με το σχολείο,

2) τη συντήρηση του υπάρχοντος γηπέδου και

3) την ολοκλήρωση του μισοτελειωμένου, χρόνια τώρα,  σκάμματος.

Οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας υπενθύμισαν, επίσης, στον κ. Βακόνδιο το αρχικό σχέδιο του Συγκροτήματος που προέβλεπε και άλλα ανοικτά γήπεδα και το οποίο δεν ολοκληρώθηκε αφού στο χώρο εκείνο τοποθετήθηκαν οι προκατασκευασμένες αίθουσες που στέγασαν το Ε.Κ και  το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, ενώ ο ελεύθερος χώρος που απέμεινε χρησιμοποιείται σήμερα ως  parking αυτοκινήτων. Έτσι, σήμερα, τρία σχολεία (περίπου 600 παιδιά) στο πρωινό ωράριο και (4) εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής «στριμώχνονται» στο μοναδικό ανοικτό γήπεδο Μπάσκετ για τις ανάγκες 1) προαυλισμού κατά τα διαλείμματα 2) της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, 3) προετοιμασίας των σχολικών αθλητικών ομάδων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Μπάσκετ, Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου, με πολλές επιτυχίες.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Βακόνδιος, ήταν θετικός στο θέμα της συντήρησης του σημερινού γηπέδου μπάσκετ και της ολοκλήρωσης της κατασκευής του σκάμματος. Εξέφρασε, ωστόσο, τις  επιφυλάξεις του ως προς την ανέγερση, στο άμεσο μέλλον, του κλειστού γυμναστηρίου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και αδυναμίας των Τεχνικών Υπηρεσιών να εκπονήσουν τις σχετικές μελέτες, ώστε να υπάρξει η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση πόρων.

«Μας αποθάρρυνε ο κ. Βακόνδιος»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου Βασιλική Δεριζιώτη, επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω και ανέφερε τα εξής: «Εμείς εκθέσαμε στον κ. Βακόνδιο το πρόβλημα που υπάρχει στην σχολική μονάδα σχετικά με την έλλειψη στεγασμένων χώρων άθλησης αφού ο μόνος χώρος που υπάρχει είναι ένα ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα σχολεία. Ωστόσο, το μάθημα της Φυσικής Αγωγής το κάνουν όλα τα τμήματα των σχολείων, συνεπώς συμπίπτει πολλές φορές στον ίδιο χώρο να βρίσκονται πολλά τμήματα, άρα υπάρχει άμεση ανάγκη όχι μόνο γιατί δεν είναι στεγασμένος ο χώρος αλλά κι επειδή είναι ένας και μοναδικός.

Ωστόσο, μας είπε ο κ. Βακόνδιος ότι δεν υπάρχουν πόροι και ότι προτεραιότητα χρηματοδότησης έχουν τα κλειστά γήπεδα του μπάσκετ και του βόλευ αλλά και το στάδιο Πευκακίων. Ουσιαστικά μας αποθάρρυνε διότι μας μίλησε για κάποια εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό στο σύνολο για όλα αυτά τα έργα που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα (μαζί με έργα αποκατάστασης και συντήρησης κτηριακών υποδομών όλων των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης) και μας αποθάρρυνε λέγοντας πως δεν έχει κανένα νόημα να το προχωρήσουμε.

Εμείς του απαντήσαμε ότι αυτό το αίτημα (για κλειστό χώρο άθλησης) χρονίζει εδώ και μια δεκαετία, από τότε σχεδόν που φτιάχτηκε το σχολικό συγκρότημα, ωστόσο εκείνος απάντησε ότι το θέμα θα τραβήξει πολλά χρόνια.

Για εμάς, όμως, αποτελεί μέγιστο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας κλειστός χώρος άθλησης για ένα τόσο μεγάλο σχολικό συγκρότημα και θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει μια λύση γι αυτό», κατέληξε η κα Δεριζιώτη.