Κάνε μια στάση παλιατζή

Κάνε μια στάση παλιατζή - Σύρος - ερείπιο Λαδόπουλου

   

 

Επικριτικός ο αναγνώστης μας, που παρατηρεί ότι «γράφετε και ξαναγράφετε για την επικινδυνότητα του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, αλλά αναφέρεστε μόνο για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι διερχόμενοι.
 
Για τη στάση του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ερείπια, δηλαδή εκεί που σταματάνε τα λεωφορεία και κατεβάζουν ή ανεβάζουν κόσμο και
 
Γιατί, αν κάποιος προσέξει λίγο καλύτερα, θα δει ότι πίσω από τη στάση έχει πέσει ένα μέρος του τοίχου, προειδοποίηση για τα χειρότερα στο μέλλον.
 
Πέραν αυτού, όπως μας πληροφορούν, τα περισσότερα κάγκελα (σιδεριές μασίφ) από τα παράθυρα έχουν εξαφανιστεί, όπως και οι κόκκινες πέτρες από τους θόλους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν είτε σε… κοτέτσια (τα κάγκελα) είτε για διακόσμηση εξωτερικών τοίχων σπιτιών (τα κόκκινα τούβλα). Και η λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καλά κρατεί.
 
Το παρήγορο είναι πως ο ΟΑΕΔ προκήρυξε ήδη διαγωνισμό για την εκτέλεση έργου με τίτλο «Μέτρα ασφαλείας- άρση επικινδυνότητας σε κτίρια ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ στη Σύρο», οπότε ελπίζουμε να έχει συμπεριληφθεί και το κτίριο αυτό, ώστε μετά τις κατάλληλες παρεμβάσεις να σταματήσει να τρέμει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που περνάμε από μπροστά του.