Παίρνουν την υπόθεση «καθαριότητα» στα χέρια τους

Παίρνουν την υπόθεση «καθαριότητα» στα χέρια τους - Σύρος - Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοπιού

Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοπιού

 
Δείχνοντας για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο ευαισθησίας και κοινωνικών αντανακλαστικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοπιού πήρε μία ακόμη άξια συγχαρητηρίων πρωτοβουλία και τοποθέτησε ενημερωτικές πινακίδες για τους κατοίκους της περιοχής και τους περαστικούς οδηγούς από και προς Αληθινή - Κίνι, προτρέποντας τους να μην πετάνε τα σκουπίδια τους στους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης, όταν αυτοί είναι ήδη γεμάτοι.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
 «Κάνουμε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τον δικό μας κόσμο τουλάχιστον, όταν βλέπουν γεμάτους κάδους να μην αφήνουν σκουπίδια για ανακύκλωση», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθερία Δημάκη και συνεχίζει «και επιπλέον βάλαμε και πινακίδες για τους κατόχους σκύλων μαζί με σακουλάκια, έτσι ώστε - αν κάποιος έχει ξεχάσει να φέρει το δικό του - να μπορεί να μαζέψει τις ακαθαρσίες του σκύλου του, καθώς είναι πολλά τα σκυλιά που υπάρχουν στο χωριό και υπάρχει θέμα καθώς ακούμε συνεχώς παράπονα κατοίκων ότι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους λόγω αυτής της κατάστασης.
 
Τοποθετήσαμε, λοιπόν, πινακίδες κοντά στους κάδους απορριμμάτων κατά μήκος του δρόμου του Πισκοπιού (υπάρχουν 8 κάδοι σκουπιδιών και 2 ανακύκλωσης από τη διασταύρωση με το Κίνι μέχρι και τα Μάλια), με σκοπό να αποτρέψουμε την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ελπίζουμε οι συμπολίτες μας να ανταποκριθούν και να μην αφήνουν τα σκουπίδια σε γεμάτους κάδους καθώς υπάρχουν και πιο πέρα κάδοι, ειδικά προς τα Μάλια που είναι άδειοι.
 
Είπαμε, λοιπόν, να κάνουμε μια προσπάθεια μήπως και πείσουμε κάποιους να σκεφτούν να μην παρατήσουνε τα σκουπίδια τους στο κεντρικό σημείο της ανακύκλωσης καθώς μαζεύεται σχεδόν κάθε 15 μέρες, οπότε ξεχειλίζει πολύ σύντομα από σκουπίδια της ανακύκλωσης.
 
Από την άλλη, έχοντας τα σακουλάκια για τις ακαθαρσίες των σκύλων διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτες τους, ευελπιστούμε να πράξουν τα δέοντα και να μην προκαλείτε αυτή η ανυπόφορη κατάσταση κατά μήκος του χωριού.
Έπρεπε, λοιπόν, να κινηθούμε εμείς μήπως και κάνουμε κάτι. Το Πισκοπιό γενικά είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του και εδώ και πολλά χρόνια λίγα πράγματα έχουν γίνει από τον Δήμο», καταλήγει η κα Δημάκη.