«Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αναμόρφωση της νομοθεσίας»

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αναμόρφωση της νομοθεσίας» - Σύρος - Ερμούπολη - Διαβάστε τις θέσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγου  για τα κληροδοτήματα

Διαβάστε τις θέσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγου  για τα κληροδοτήματα

 

Την θλίψη του για την καταστροφή του πολιτιστικού πλούτου της Ερμούπολης, με αφορμή την κατάρρευση του ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ,  εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος αναλαμβάνοντας και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και καθιστώντας σαφές ότι το ζήτημα επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί ριζικά με την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση:  «Αυτή η εικόνα μας πληγώνει και χρεώνεται σε όλους μας.

Εκείνο που τίθεται επί τάπητος είναι η διαχείριση όλων των κτιρίων αυτών από την Τοπική Κοινωνία και επίσης με αφορμή την κατάρρευση τμήματος του ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αναμόρφωση γύρω από το ζήτημα της νομοθεσίας για τα κληροδοτήματα. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η νομοθεσία αυτή έχει συνταγματικό έρεισμα. Δηλαδή υπάρχουν ζητήματα που πρέπει ειδωθούν, όχι απλά νομοθετικά μόνο αλλά και σε σχέση με την Αναθεώρηση η οποία έχει εξαγγελθεί. Για να υπάρξει περισσότερη ευελιξία.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να συγχωρεθεί σε έναν ιδιώτη ο οποίος με την  κρίση και τα προβλήματα που έχει – γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά ακίνητα τα οποία είναι ιστορικά και εξίσου επικίνδυνα – αδυνατεί να το συντηρήσει το οίκημα του. Ωστόσο σε κληροδοτήματα και  κρατικά ή δημοτικά  οικήματα, δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία. Εγώ όπου κι όπως μπορώ, στα θέματα που υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα προσπαθήσω να το επιχειρήσω.  Όχι μόνο εγώ.

Το ζήτημα αυτό που απασχολεί την συριανή κοινωνία, αφορά και πολλές κοινωνίες που διαθέτουν εξίσου ιστορικά και παραδοσιακά κτίρια, τα οποία συντηρούνται και ως μάρτυρες αψευδείς της ιστορίας και έχουν και μια ωφέλεια και καλή χρήση για την κοινωνία. Ότι μπορεί να γίνει πρέπει να γίνει.

Αυτή τη στιγμή μιλώ κάτω από ένα πρίσμα συγκινησιακό, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες ΜΑΣ. Βάζω και τον εαυτό μου πάντα μέσα. Κι εγώ διετέλεσα όπως θα ενθυμήστε οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος, Είναι βαριά η ευθύνη όλων μας  και κυρίως βέβαια αυτών που έχουν διαχειριστεί, μεταξύ των οποίων κι εγώ, όλη αυτή την κατάσταση, όλα αυτά τα χρόνια. Προτάσεις υπήρχαν. Δεν υλοποιήθηκε τίποτα, και τώρα βλέπουμε να φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέψει από το να κινηθούμε. Πιστεύω ότι η συριανή τοπική κοινωνία είχε πάντα την δυνατότητα να αντιδρά και να λειτουργούν τα αντανακλαστικά της. Με αφορμή αυτό το περιστατικό θα κινητοποιηθεί».