Χαρακτηρίζει έγκλημα το ότι δεν υπήρξε μέριμνα για τα κληροδοτήματα

Χαρακτηρίζει έγκλημα το ότι  δεν υπήρξε μέριμνα για τα κληροδοτήματα - Σύρος - «Μη υλοποιήσιμη η μελέτη Πουσσαίου»  λέει ο Γιώργος Λεονταρίτης

«Μη υλοποιήσιμη η μελέτη Πουσσαίου»  λέει ο Γιώργος Λεονταρίτης 

 
Ο κ. Λεονταρίτης με δηλώσεις του στο logotypos.gr κατέστησε εξ αρχής σαφές ότι ως Διοικούσα Επιτροπή δεν έχουν την δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις που αφορούν θέματα πολεοδομικής φύσης όπως επικινδυνότητας ή αποκατάστασης κτιρίων και φυσικά τι πρέπει ή όχι να γίνει.
 
 του Γιώργου Αλβέρτη
 
Τόνισε δε ότι για θέματα επικινδυνότητας αποφαίνεται η πολεοδομία ενώ για το κλείσιμο ή μη οδών την ευθύνη φέρει ο Δήμος.
 
Συνεχίζοντας καθιστά σαφές ότι η μελέτη Πουσσαίου δεν έχει πληρωθεί μέχρι στιγμής καθιστώντας ότι λόγω των παραλείψεων κρίνεται μη υλοποιήσιμη, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στα χέρια τους περιήλθε μόλις προ μερικών μηνών: «Έγινε ένας δανεισμός 170.000 ευρώ από το ίδρυμα Σταματίου Πρωίου προς το κληροδότημα Άννης Κουτσοδόντη για να μπορέσει να πληρωθεί αυτή η μελέτη, η οποία παραδόθηκε σ’ εμένα από το ΠΙΟΠ πριν μερικούς μήνες. Όμως αυτή τη μελέτη δεν την έχω εξοφλήσει διότι παρουσιάζει ατέλειες και επιπρόσθετα το συμφωνητικό που είχε γίνει μεταξύ της Περιφέρειας και της Τράπεζας Πειραιώς και προέβλεπε συγκεκριμένες διαδικασίες που είχε την υποχρέωση η τράπεζα να διεκπεραιώσει δεν έχουν γίνει». Προς επίρρωση των λεγομένων του ο κ΄Λεονταρίτης αναφέρει ότι ενώ στην μελέτη προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας δεν προβλέπει ασανσέρ: «Άρα τα 170.000 χιλιάρικα είναι άχρηστα. Τα δώσαμε για μια μλέτη που δεν εφαρμόζεται; Γιατί την κάνανε; Είναι δυνατόν να δώσει κανείς 600, 700 ή 800 ευρώ για ένα δωμάτιο και να ανεβαίνει τρεις ορόφους με τις βαλίτσες του;»
 
Ο κ. Λεονταρίτης σημειώνει ότι όλες τις ατέλειες που εντόπισε τις κατέγραψε και τις απέστειλε στο ΠΙΟΠ  υπογραμμίζοντας ότι λόγω των ουσιαστικών ατελειών και παραλείψεων δεν έχουν προχωρήσει στην εξόφληση του λογαριασμού.  
 
Χαρακτηρίζει έγκλημα ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε μέριμνα ώστε τα κτίρια αυτά να αποκατασταθούν, τονίζοντας ότι ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αναζήτησε και έφερε στην Σύρο διάφορους επενδυτές για το κτίριο, οι οποίοι το έκριναν ασύμφορο οικονομικά και αποχώρησαν. Σημειώνει δε ότι παλιά η επένδυση αυτή, όταν είχε ενδιαφερθεί ο Μάκης Νομικός και όλοι υπόλοιποι  θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί καθώς η οικονομική κατάσταση της Χώρας ήταν πολύ καλύτερη.
 
Τέλος τονίζει ότι η ανάδειξη της Σύρου  σε ιστορικό τόπο με κυρίαρχο τον ρόλο του Υπουργείου Πολιτισμού  αποδείχθηκε «καταστροφική» για την διάσωση κάποιων κτιρίων εκφράζοντας την άποψη ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο με την ένταξη του νησιού στην UNESCO: «Η απάντηση αν συμφωνώ η διαφωνώ δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Όταν είχαν διαφωνήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έγινε ο ιστορικός τόπος, μου πετούσανε καρέκλες όλοι γιατί μου λέγανε ότι δεν ενδιαφέρομαι να διατηρήσω την αρχιτεκτονική κληρονομιά. Ενώ αυτοί που ενδιαφερότανε θα φάμε όλα τα τώρα στο κεφάλι τώρα» κατέληξε.