Έργα τέχνης …ζητούν χώρους έκθεσης

Έργα τέχνης …ζητούν χώρους έκθεσης - Σύρος - Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

 

Το συνηθισμένο φαινόμενο της δωρεάς έργων τέχνης από καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια των εικαστικών εκθέσεών τους στο πρόγραμμα του «ΣΥΡΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» (μία από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις είναι να δωρίζουν ένα από τα έργα τους στον Δήμο), απασχόλησε για μια ακόμη φορά πρόσφατα την την Οικονομική Επιτροπή, η οποία αποδέχτηκε παράλληλα και κάποια αντικείμενα ιστορικής αξίας για το Βιομηχανικό Μουσείο.

του Θεοδόση Δανάμπαση

Παίρνοντας τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Φωτεινιάς, σημείωσε το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος παραλαμβάνει συνέχεια τέτοια έργα τέχνης, αδυνατεί ωστόσο να τα παρουσιάσει στο κοινό καθώς υπάρχει έλλειψη μόνιμων χώρων έκθεσης: «Παίρνουμε τα έργα και τα πηγαίνουμε κατευθείαν στις αποθήκες. Φτιάξτε εκθεσιακούς χώρους για να εκτίθενται αυτά τα έργα καθώς, αλλιώς δεν μπορεί να τα δει κανένας», τόνισε ο κ. Φωτεινιάς.

Από τη μεριά του, ο αντιδήμαρχος Δομένικος Σαγκινέτος παραδέχτηκε ότι αυτή η διαδικασία ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και ότι υπάρχει πληθώρα έργων που υπάρχουν στις αποθήκες, ωστόσο ανέφερε ότι διερευνώνται οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε με την ολοκλήρωση της παραχώρησης κάποιων χώρων του πρώην Τελωνείου προς τον Δήμο, να μπορεί να δημιουργηθεί και ένας μόνιμος χώρος εκθέσεων εκεί.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός έργων τέχνης στις αποθήκες του Δήμου που κάποια στιγμή πρέπει να εκτεθούν στο κοινό.