Ερωτεύτηκαν στο Θέατρο ή το Θέατρο τους έκανε να ερωτευτούν; (Video)

Ερωτεύτηκαν στο Θέατρο ή το Θέατρο τους έκανε να ερωτευτούν; - Σύρος - Παράσταση Θεατρικής Ομάδας Μπαστιά: «Ήρθες και θα μείνεις!..»

Παράσταση Θεατρικής Ομάδας Μπαστιά: «Ήρθες και θα μείνεις!..»

 
Οργασμός θεατρικών παραστάσεων από την Θεατρική Ομάδα Μπαστιάς το επόμενο διάστημα, καθώς μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο θα ανεβάσει τρείς διαφορετικές παραστάσεις.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Ειδικότερα, η θεατρική ομάδα - η οποία σημειωτέον διαθέτει πλέον και 2ο σκηνοθέτη (Γιάννης Ρούσσος) -  από 16-17 Δεκεμβρίου θα ανεβάσει στο θέατρο Απόλλων την ερωτική κωμωδία «Ήρθες και θα μείνεις!..», στις 28 Δεκεμβρίου - με ελεύθερη είσοδο -  στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία το παιδικό έργο (σε κείμενα Ανδρέα Τζίνη) «Ο Χάρρυ Πότερ και η κλοπή της Πρωτοχρονιάς»,  και τέλος - με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης  150 χρόνων από το πρώτο ανέβασμά της - στο Θέατρο Απόλλων την παράσταση «ΑΜΛΕΤ: Η τραγική ιστορία του πρίγκιπα της Δανίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στις 19,20,21 και 22 Απριλίου του 2018.
 
Όπως δήλωσε στο «Λ» ο σκηνοθέτης και ηθοποιός  Γιάννης Ρούσσος  το «Ήρθες και θα μείνεις!..»  αποτελεί  το 23ο  θεατρικό έργο που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα «Μπαστιάς» κατά την διάρκεια της 18ης πορείας της, την 16η κωμωδία, και το 4ο  προερχόμενο εξ ΗΠΑ έργο.  Επίσης, πρόκειται για την 1η του σκηνοθετική απόπειρα, σ’ αυτό λαμβάνουν μέρος 10 συντελεστές (οι 8 με βουβή παρουσία),  ενώ απαιτήθηκε 5μηνη προετοιμασία για την ολοκλήρωσή του.
 
Το παράδοξο στην παράσταση αυτή είναι ότι από λίγο έως πολύ όλο το cast ταυτίζεται τρόπον τινά με τα πρόσωπα του έργου με αποτέλεσμα στην σκηνή ο θεατής να αδυνατεί να κατανοήσει αν η φαντασία αντιγράφει την πραγματικότητα ή το αντίστροφο: «Πρόκειται για μια ανατρεπτική ερωτική κωμωδία δύο προσώπων που όλη τους η ζωή είναι η καλλιτεχνική δημιουργία και το Θέατρο.  Τι θα γίνει όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι-καλλιτέχνες έρχονται σε σύγκρουση με το συντηρητισμό τους και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες;;;  Τότε μέσα σε 2 ώρες μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως αισθάνονται και δρουν οι Θεατρίνοι…  Ερωτεύτηκαν στο Θέατρο ή το Θέατρο τους έκανε να ερωτευτούν;;;» λέει ο κ Ρούσσος.
 
Η επιλογή του έργου ανήκει στη Σοφία Νομικού, η οποία  εντυπωσιάστηκε από την πλοκή του νιώθοντας παράλληλα μια ταύτιση με την πρωταγωνίστρια: «Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που το είχα διαβάσει» λέει και προσθέτει:. «Πριν δυο χρόνια το είχε ανεβάσει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος και το επανέφερε στην μνήμη μου, αρχίζοντας να σκέφτομαι σοβαρά ότι θέλω να ξαναέλθει στην επιφάνεια και να ανέβει στην σκηνή του θεάτρου της Σύρου».   
 
Ο  Ανδρέας Τζίνης από την πλευρά σημειώνει ότι αρχή δική του όσο και του «Μπαστιά» είναι σε όλες τις θέσεις να προωθούνται και νέοι άνθρωποι, κάτι που τον ώθησε να κάνει στο πλάι και να παραδώσει την σκηνοθεσία της παράστασης αυτής στον κ. Ρούσσο: «Η κρίση μου είναι ότι ο Γιάννης, ο οποίος επανήλθε στον «Μπαστιά» πριν 4-5 χρόνια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι ώριμος και ικανός να σκηνοθετήσει μια παράσταση αξιώσεων. Θεώρησα λοιπόν, ότι με δική μου στήριξη σε όποιον τομέα χρειάζεται, έπρεπε να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο».
 
Περισσότερα επί σκηνής… και στο video που ακολουθεί..
 
Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποια από τις παραστάσεις  μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας: Από 8 έως και 14 Δεκεμβρίου 2017 και κατά τις  ώρες 15.00-20.00 από το κατάστημα «Palazzo di Calze», στην  Πλατεία Μιαούλη. Από 15 έως και 17 Δεκεμβρίου 2017 και κατά τις  ώρες 10.00-14.00, 19.00-21.00 από το Θέατρο «Απόλλων».
 
Για κρατήσεις μπορείτε να επικουρείται στο τηλέφωνο του Θεάτρου: 22810-85192, καθώς και στους αριθμούς : 6974-389836, 22810-84064.
 
Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ και 5 ευρώ (άνεργοι, παιδιά, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι).