Κατέπληξε «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα» (Video)

Κατέπληξε «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα» - Σύρος - Κρατά ψηλά τον πολιτιστικό πήχη ο Θεατρικός Όμιλος «Σουρής»

Κρατά ψηλά τον πολιτιστικό πήχη ο Θεατρικός Όμιλος «Σουρής»

 
Κατέπληξε με τις ερμηνείες του το καστ της μουσικοχορευτικής παιδικής παράστασης «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα» την οποία -  το τριήμερο από 3 έως και 5 Ιανουαρίου - ανεβάζει στο θέατρο Απόλλων ο Θεατρικός Όμιλος Σύρου, αποσπώντας δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Πρόκειται για μια παράσταση με τραγούδια σε στίχους του Χάρη Ρώμα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, την οποία  σκηνοθέτησε ο  Γιώργος Σιγάλας ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  τον γνωστό ηθοποιό που τους επέτρεψε να ανεβάσουν το έργο του όσο και την ηθοποιό  Ρούλα Πανούτσου που τους έφερε σε επαφή με το κείμενο.  
 
 
 Οι εξαιρετικές ερμηνείες όλων ανεξαρτήτως των ηθοποιών σε συνδυασμό με το ευρηματικό κείμενο του Χάρη Ρώμα, πέραν της εγγυημένης διασκέδασης  προσφέρουν στο κοινό (παιδικό κατά βάση) κι έναν προβληματισμό ως προς τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα ως κοινωνία.
 
Εκπληκτικός, στην πρώτη του πρωταγωνιστική απόπειρα, ο Νίκος Σαλίβερος ενσαρκώνοντας με άνεση ένα μελετηρό παιδί (φύτουλας) με αγνά αισθήματα, το οποίο συνεχώς την πληρώνει για τις αταξίες που διαπράττει ο ατίθασος μικρός αδελφός του, έμπειρος ηθοποιός Γιώργος Σιγάλας.
 
 
Το έργο παρουσιάζει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον παιδιών και γονέων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετά σημεία η πλοκή του είναι διαδραστική καθώς οι ηθοποιοί κάνουν διάλογο με τα παιδιά.  
 
 Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η  επιμέλεια των σκηνικών ανήκει στον Πάρη Σινταριανό Τσιροπινά, το video art στον Γιώργο Εμμανουηλίδη, η μουσική επιμέλεια στους Γιώργο Σιγάλα και Γιάννη Δεσύπρη, η σκηνική σύνθεση στον Γιάννη Παλαιολόγο, ενώ τα υπέροχα κοστούμια της παράστασης στην Μαργαρίτα Βουτσίνου και στην Felicia.
 
Όσοι πιστοί σπεύσατε  σήμερα στο Θέατρο Απόλλων για την τελευταία παράσταση.