Οι καθοδηγούμενοι

Οι καθοδηγούμενοι - Σύρος - Δήμος Σύρου Ερμούπολης

"

 
Όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη από εκείνη της Δημοτικής μας Αρχής είναι «καθοδηγούμενος».
 
Σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος
 
 Τουλάχιστον σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε κάθε νοήμων Συριανός, ακούγοντας δημοτικούς συμβούλους να καταφέρονται κατά πάσης αντίθετης άποψης για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη στην παραλία της Ερμούπολης.
 
Όσοι έκαναν αναφορά σε αυτό που ήταν πραγματικά ο Μάρκος, χωρίς να ωραιοποιούν ούτε να διαστρεβλώνουν την ιστορία, δηλαδή στα υπέρ και στα κατά της προσωπικότητάς του, ρίχτηκαν στον Καιάδα, εξαιτίας των «κατάπτυστων» δημοσιευμάτων.
 
Έχουμε πλέον ξεφύγει από κάθε έννοια δημοκρατίας, υιοθετώντας την μονομερή άποψη, την μη «κατευθυνόμενη» και εκείνη που μας βολεύει, βάζοντας παρωπίδες ακόμα και στην ιστορία.
 
Κατευθυνόμενος (από ποιους και γιατί;) ο Δημήτρης  Παπαγούνας; Κατευθυνόμενος (από ποιους και γιατί;) ο Νίκος Ροσσολάτος; Κατευθυνόμενος (από ποιους και γιατί;) ο Κώστας Ιωαννίδης; Κατευθυνόμενος (από ποιους και γιατί;) Ο ΛΟΓΟΣ; Κατευθυνόμενοι (από ποιους και γιατί) όλοι όσοι εξέφρασαν -μέσω του διαδικτύου- αντίθετη άποψη;
 
Κάποιος από αυτούς που τους έριξαν στην πυρά θα πρέπει να ρίξει λίγο φως, να φωτιστούμε και εμείς, γιατί το φως από τις φλόγες της πυράς δεν επαρκεί να διαλύσει το σκοτάδι και τους σκοταδιστές της αλήθειας.
 
Αλλά αφού η Άνω Σύρος δεν μίλησε, γιατί έπρεπε πρώτη εκείνη να αντιδράσει, απαιτώντας το άγαλμα του Μάρκου να δεσπόζει στην είσοδο της «Καμάρας», εμβληματική μορφή της γενέτειράς του και σημείο ακόμα και τουριστικής αναφοράς, όντως κάθε άλλη αντίθετη άποψη δικαίως αποκαλέστηκε κατάπτυστη.