Ποδαρικό στο 2018 με «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα»

Ποδαρικό στο 2018 με «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα» - Σύρος - Θεατρικός Όμιλος «Σουρής»

Θεατρικός Όμιλος «Σουρής»

 
Η θεατρική ομάδα του «Σουρή» ανεβάζει στις 3, 4 και 5 Ιανουαρίου και ώρα 7:00μμ, στο θέατρο «Απόλλων», την παιδική θεατρική παράσταση του δημοφιλούς ηθοποιού Χάρη Ρώμα, με τίτλο «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα», στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της θεατρικής ομάδας Γιάννης Δεσύπρης, πρόκειται για μια παράσταση με τραγούδια σε στίχους του Χάρη Ρώμα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Σιγάλα.
 
Όπως το περιγράφει και ο κ. Ρώμας, είναι ένα σύγχρονο παιδικό έργο που προσφέρει έναν προβληματισμό για τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε σήμερα.
 
Η επιμέλεια των σκηνικών ανήκει στον Πάρη Σινταριανό Τσιροπινά, το video art στον Γιώργο Εμμανουηλίδη, η μουσική επιμέλεια στους Γιώργο Σιγάλα και Γιάννη Δεσύπρη, η σκηνική σύνθεση στον Γιάννη Παλαιολόγο, τα υπέροχα κοστούμια της παράστασης στην Μαργαρίτα Βουτσίνου και στην Felicia.
 
Ελπίζουμε τα παιδιά της Σύρου να έρθουν όπως σε κάθε παιδικό θεατρικό που ανεβάζουμε κάθε χρόνο, έτσι ώστε να τα διασκεδάσει, να δώσει μηνύματα και να τους περιγράψει την εποχή που βιώνουμε μικροί και μεγάλοι.
 
Παρόλο που πρόκειται για μια κωμωδία, δεν είναι μόνο αυτό καθώς το έργο παρουσιάζει πολλές εκπλήξεις, ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάρης Ρώμας ενδέχεται να δώσει το παρών σε κάποια από τις παραστάσεις, εφόσον του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις που έχει.
 
 
Λίγα λόγια για την υπόθεση
 
Είναι άραγε ο μικρός Πέτρος παρανοϊκός ή οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται ότι μιλάει με τη φύση επειδή τη σέβεται;
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, είναι πιο έντονο και καθοριστικό για το μέλλον μας παρά ποτέ. Και επηρεάζει τα παιδιά μας, που όχι απλώς είναι υποψιασμένα, αλλά το βιώνουν καθημερινά. Πρόκειται για ένα παραμύθι για τις παθογένειες των νεοελλήνων με κριτικό τρόπο, χωρίς όμως να λείπει το στοιχείο της φαντασίας και του ονείρου, που είναι τόσο απαραίτητο στις παιδικές ψυχές.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιγάλας
Σκηνική Σύνθεση: Γιάννης Δεσύπρης – Γιάννης Παλαιολόγος
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
 
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ