Σταδιακή αποκατάσταση του Δημοτικού Ρολογιού Ερμούπολης

Σταδιακή αποκατάσταση του Δημοτικού Ρολογιού Ερμούπολης - Σύρος

'

 
Ένα από τα πιο "ευχάριστα εργοτάξια" - αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον όρο - έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες στην πίσω πλευρά του Δημαρχιακού Μεγάρου και συγκεκριμένα στη θέση που βρίσκεται το Δημοτικό Ρολόι της Ερμούπολης.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού σημείου για την πόλη, που προβλέπουν δύο στάδια, μετά από τις δηλώσεις που έκανε στον "Λ" ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο, "η αποκατάσταση του Δημοτικού Ρολογιού περιλαμβάνει δύο φάσεις.
 
Αρχικά, θα επισκευαστούν από το συνεργείο που δουλεύει τώρα πάνω στο Δημοτικό Ρολόι όλοι οι χαλασμένοι σοβάδες και σημεία που χρειάζονται επιδιόρθωση, με μια τοπική επικάλυψη αυτών των τμημάτων και σε δεύτερη φάση το συνεργείο θα μεταφερθεί εντός του κτηρίου για να επισκευαστεί η εσωτερική σκάλα που οδηγεί στον μηχανισμό του Ρολογιού.
 
Ευελπιστούμε σε ένα διάστημα δύο μηνών αυτές οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έτσι ώστε μετά να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του μηχανισμού του Ρολογιού, αφού στόχος μας είναι η πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Ρολογιού της Ερμούπολης", κατέληξε ο κ. Βακόνδιος.