Δρομολόγιο στα τυφλά

Δρομολόγιο στα τυφλά - Σύρος - Έλλειψη πινακίδων - Βροντάδο

     

 

 
Προ εκπλήξεων βρέθηκε οδηγός μεγάλου τουριστικού λεωφορείου πριν μερικές μέρες, όταν προσπάθησε να φτάσει μέχρι τον λόφο της Ανάστασης, αλλά μετά από λάθος κατεύθυνση, βρέθηκε στον δρόμο προς Βροντάδο.
 
σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος
 
ΠΡΩΤΗ έκπληξη η διέλευση από τον δρόμο των κατολισθήσεων μπροστά από το ξενοδοχείο Βούρλη. Ανεβαίνοντας από τον Άγιο Νικόλαο δεν υπάρχει ούτε μια προειδοποιητική πινακίδα πως απαγορεύεται η διέλευση σε τέτοιου είδους οχήματα λόγω επικινδυνότητας του δρόμου.
 
ΔΕΥΤΕΡΗ έκπληξη όταν, ανεβαίνοντας τον δρόμο προς Βροντάδο (και μάλιστα αντικανονικά, ανεβαίνοντας από τον μονόδρομο καθόδου), διαπίστωσε πως οι στροφές δεν ήταν συμβατές με το μήκος του λεωφορείου, ούτε υπήρχε κάποια προειδοποιητική πινακίδα που να αποτρέπει την πρόσβαση.
 
ΤΡΙΤΗ έκπληξη όταν προσπάθησε να επιστρέψει, φτάνοντας στην δεξαμενή Μπαρούμη και κατάλαβε πως οποιαδήποτε συνέχιση θα του κόστιζε ακριβά, λόγω της στενότητας των δρόμων και των σταθμευμένων οχημάτων, διαπίστωσε πως η στροφή του λεωφορείου ήταν σχεδόν απαγορευτική.
 
ΤΕΛΙΚΑ, με τη βοήθεια περαστικών, και μετά από μια πραγματική Οδύσσεια κατάφερε να επιστρέψει στην Δόξα και να συνεχίσει προς το λόφο της Ανάστασης, προφανώς αναρωτώμενος γιατί να ταλαιπωρηθεί εκείνος και οι επιβάτες του, εξαιτίας της ανύπαρκτης σήμανσης.
 
Σίγουρα θα έφυγε κουβαλώντας όλες αυτές τις απορίες και σίγουρα δεν πρόκειται να επαναλάβει ένα τόσο τολμηρό εγχείρημα.