Ταξιδιωτικός οδηγός εξυμνεί Φεστιβάλ Αιγαίου και Σύρο

Ταξιδιωτικός οδηγός εξυμνεί Φεστιβάλ Αιγαίου και Σύρο - Μέσα στους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς στην Ελλάδα!

Μέσα στους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς στην Ελλάδα!

 
Ταξιδιωτικός οδηγός από την Amanda Summer προτείνει το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στο νησί της Σύρου ως έναν από τους έξι πιο σημαντικούς καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα! 
 
Επιμέλεια: Θεοδόσης Δανάμπασης
 
«Επισκέπτες και ντόπιοι που θέλουν να απολαύσουν τέχνες του θεάματος σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, θα έπρεπε να επισκεφτούν το νησί της Σύρου για το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου», υπογραμμίζει η ταξιδιωτική συγγραφέας και αρχαιολόγος Amanda Summer στο καινούριο της βιβλίο «100 μέρη στην Ελλάδα που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να πάει». 
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε από τον Ελληνοαμερικανό Μαέστρο Πίτερ Τιμπόρις το 2005 και παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα της εταιρείας MidAmerica Productions, ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής συναυλιών χορωδιακής μουσικής στο Κάρνεγκι Χολ (μέχρι και το 2012).
«Η κυρία Summer έχει ανακαλύψει αυτό που εμείς ήδη γνωρίζουμε – το Φεστιβάλ Αιγαίου προσφέρει μουσική, θέατρο και χορό υψίστης ποιότητας μαζί με το όμορφο και ιστορικό νησί της Σύρου ως το φόντο του Φεστιβάλ.
 
Είναι ο τέλειος καλοκαιρινός προορισμός», τονίζει ο Πίτερ Τιμπόρις.
Στο βιβλίο της, η κυρία Summer αναφέρει για το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου και τη Σύρο: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου λαμβάνει χώρα ετησίως κάθε Ιούλιο στο κυκλαδίτικο νησί της Σύρου. Παραστάσεις όπερας, χορωδιακής μουσικής, τζαζ και τραγουδιού αφθονούν στο θέατρο «Απόλλων», το οποίο ονομάζεται και Πίκολα Σκάλα. Αυτό το νησί - κόσμημα με την πρωτεύουσα Ερμούπολη, γνωστή και ως η ‘Αρχόντισσα των Κυκλάδων’, προσφέρει έναν πανέμορφο χώρο για να εξερευνήσει κάποιος τις πολλές νεοκλασικές επαύλεις, τις εκκλησίες, και τις μαρμάρινες οδούς μεταξύ των παραστάσεων».
 
Μεταξύ των πολλών διακρίσεων, στις 12 Δεκεμβρίου 2011, το Φεστιβάλ Αιγαίου βραβεύτηκε ως «ο καλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας του 2011» από τους Μουσικούς Κριτικούς της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής Ελλάδος. Το βραβείο δόθηκε για την παραγωγή της όπερας «Τραβιάτα» του Βέρντι που διηύθυνε ο Πίτερ Τιμπόρις και σκηνοθέτησε ο Ρενάτο Ζανέλα καθώς και για την συνολική προσφορά του Φεστιβάλ για τη συνέχιση της μουσικής και καλλιτεχνικής παράδοσης του νησιού της Σύρου από τον 19ο αιώνα. 
 
Από το 2013, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου που συμπλήρωσε 13 χρόνια ζωής, παρουσιάζεται πλέον από την MidAm International, μία εταιρεία που ίδρυσε ο μαέστρος Τιμπόρις για να παράγει τις ευρωπαϊκές του συναυλίες. Μαζί με το Φεστιβάλ Αιγαίου, η εταιρεία παρουσιάζει συναυλίες σε Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κίνα.
 
ΥΣ. Το βιβλίο της Amanda Summer «100 Places in Greece Every Woman Should Go» έχει εκδοθεί  από την Travelers Tales: An imprint of Solar House, Inc., Palo Alto, CA, 2016.