THOMSON DRΕΑΜ : Μία Διαχρονική θαλασσινή αξία στην Σύρο

THOMSON DRΕΑΜ : Μία Διαχρονική θαλασσινή αξία στην Σύρο - Γράφει ο Παναγιώτης Κουλουμπής

Γράφει ο Παναγιώτης Κουλουμπής 

 
Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στην Σύρο είχε δέσει τις προάλλες στο λιμάνι της Ερμούπολης αλλά δεν είχα προλάβει να ανεβάσω τις φωτογραφίες και να σας πω σχετικά με αυτό.
 
Ο λόγος που ήθελα να σας πω για αυτό το πλοίο είναι γιατί και το πλοίο και η εταιρεία είναι πολύ ξεχωριστές στον κόσμο της κρουαζιέρας από αυτές που μακάρι να έρχονται όχι μόνο στην Ερμουπόλη αλλά σε ολη την Ελλάδα γιατί αναβαθμίζουν τους τόπους όπου πηγαίνουν.
 
Η THOMSON είναι μια τυπική Αγγλική Εταιρεία με Πλήρωμα Αξιωματικών ως επί το πλείστον Άγγλους με ότι σπουδαίο και σημαντικό συνεπάγεται από αυτό που σημαίνει πως όλα λειτουργούν με την Αγγλική τυπικότητα και οργάνωση.
 
Είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Αγγλίας με 50 χρόνια εμπειρίας και πολυβραβευμένη κάθε χρόνο για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα κρουαζιέρας που σχεδιάζει βάση των απαιτήσεων των πελατών της. 
 
Ένα ξεχωριστό στοιχείο που έχει η Thomson είναι ότι είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας που μεταφέρει τους επιβάτες της στα λιμάνια που θα πάρουν τα πλοία με αεροπλανα από 19 μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δηλαδή η κρουαζιέρα των επιβατών ξεκινά πρώτα με ένα αεροπορικό ταξίδι που θα τους μεταφέρει στο λιμάνι προορισμού που μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο και μετά θα μπουν μέσα στο πλοίο για να αρχίσουν την κρουαζιέρα τους.

Το κρουαζιερόπλοιο THOMSON DRΕΑΜ αξίζει κάνεις να το ξέρει γιατί είναι γνωστό για τα σόου του και την φανταστική διασκέδαση τύπου μιούζικαλ που προσφέρει σε στυλ West End στυλ και τις κλασσικές Αγγλικές κωμωδίες από το Ηνωμένο Βασίλειο απο εξειδικευμένα θεατρικά συγκροτήματα. Έχει ακόμα πολλές ορχήστρες αλλά και τηλεπαιχνίδια και προβολείς καμπαρέ ακόμα και …. Ζωντανή κλασική μουσική.

 
Αξίζει να γνωρίζεται επίσης πως διαθέτει μια Τεράστια Βιβλιοθήκη εξαιρετικών βιβλίων.

Το πλοίο είναι ένα μεγάλο «παλιάς κλασικής κοπής», στο στυλ των κλασικών κρουαζιερόπλοιων, βαρύ καλοδεμένο πλοίο αλλά και σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο μήκους 243 μέτρων (Χωρητικότητας 53.872 τόνων και Βύθισμα: 7.2 μέτρα), Κατασκευής 1986/2010 με 9 πολυτελή Καταστρώματα, Πλάτους 24 μέτρων. Μπορεί να μεταφέρει 1.756 Επιβάτες συνήθως κατ` αποκλειστικότητα Άγγλους, που διαμένουν σε 753 πολυτελείς Καμπίνες.
Οι Αξιωματικοί και το Πλήρωμα ειναι ως επί το πλείστον Αγγλοι και αυτοί και ανέρχονται σε 650 άτομα.

 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο αριθμός του πληρώματος διότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν σε Αναλογία Επιβατών/Πλήρωμα ανέρχεται στο πολύ υψηλό ποσοστό 2,4 προς 2,7.
 
Βασιλική Εγγλέζικη νοοτροπία, εξυπηρέτηση και συμπεριφορά θαλάσσιων ταξιδιών δηλαδή σαν αυτές που βλέπουμε σε παλιές ταινίες του Χόλιγουντ.
Αυτά…

 
Είπαμε τέτοια πλοία και τέτοιες εταιρίες μακάρι να έρχονται στο νησί.
Θέλει όμως πολύ μεγάλη προσοχή γιατί οι Αγγλικές εταιρίες σαν αυτήν λειτουργούν με την απολυτή Αγγλική τυπικότητα, νοοτροπία και επαγγελματισμό και απαιτούν από τα λιμάνια που πάνε την ίδια συμπεριφορά και αντιμετώπιση. 

 
Αν κάτι δεν πάει καλά θα το συγχωρέσουν μια φορά.. Δεύτερη όμως δεν θα το κάνουν.
 
Θα φύγουν και δεν θα ξαναέρθουν. Έτσι κάνουν… 
 
Τα κρουαζιερόπλοια αυτά μεταφέρουν επιβάτες συνήθως Άγγλους που θα γυρίσουν στους τόπους τους και θα μιλήσουν με θετικότητα και αντικειμενικότητα για τα μέρη που πήγαν αυξάνοντας έτσι το ενδιαφέρον και άλλων τουριστών να επισκεφτούν το νησί μας.
«φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» Λέει η Ελληνική παροιμία.

 
Οι Άγγλοι έχουν μια παρόμοια. « A journey of a thousand miles begins with a single step»