Ένας ανθισμένος κήπος στο σπίτι σας

Ένας ανθισμένος κήπος στο σπίτι σας - Σύρος - Ημερολόγιο Συλλόγου Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου

Ημερολόγιο Συλλόγου Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου

 

Παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και εκπροσώπων των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου πραγματοποιήθηκε στην - προσφάτως ανακαινισμένη - αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη η παρουσίαση του ημερολογίου 2018 του Συλλόγου Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου.

του Γιώργου Αλβέρτη

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον π. Κωνσταντίνο Κοντό, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Μαυρομουστάκης για μια σύντομη παρουσίαση του φετινού - 10ου κατά σειρά - ημερολογίου, το οποίο φέτος φιλοξενεί  (για 3η φορά) έργα του καταξιωμένου συριανού ζωγράφου Μιχάλη Μακρουλάκη.

 «Το πρώτο ημερολόγιο το εκδώσαμε το 2009 με φωτογραφίες της Μαρινέζας Βαμβακάρη. Προσπαθούμε πάντα να φιλοξενούμε έργα Συριανών καλλιτεχνών, πίνακες, ζωγραφικής, φωτογραφίες, πυρογραφίες, πίνακες με λουλούδια υποβρύχιες φωτογραφίες κλπ. Στο φετινό μας ημερολόγιο έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε πανέμορφους πίνακες με λουλούδια, του γνωστού Συριανού ζωγράφου και φίλου του Συλλόγου μας Μιχάλη Μακρουλάκη, ο οποίος μας έχει προσφέρει έργα του και το 2011,2012 και 2016», είπε ο κ. Μαυρομουστάκης, υπογραμμίζοντας ότι το φετινό ημερολόγιο, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μακρουλάκης, αποτελεί έναν άνθινο χρόνο και πραγματικό στολίδι σε όποιο χώρο του γραφείου μας ή του σπιτιού μας τοποθετηθεί.

Στη συνοπτική του αναφορά στους στόχους του Συλλόγου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συριανή κοινωνία θα στηρίξει για μία ακόμη φορά το έργο που επιτελείται: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξετε και την προσπάθεια μας αυτή αφού με τα έσοδα από τη διάθεση των ημερολογίων φιλοδοξούμε να καλύψουμε ένα μέρος της μισθοδοσίας των νοσηλευτριών μας που διασχίζουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να φροντίσουν με αγάπη στο σπίτι τους όσους χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αρκεί ένα τηλεφώνημα στο κινητό τους που δημοσιεύεται κάθε μέρα στον τοπικό τύπο».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνδράμουν τις προσπάθειες τους και ιδιαίτερα τον κ.  Μακρουλάκη για την προσφορά των έργων του, τον π. Αλέξανδρο, τον π. Κωνσταντίνο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού για την παραχώρηση της αίθουσας για την παρουσίαση του ημερολογίου, τους: Στέλιο Νιώτη, Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου, Γιάννη Κανακάρη και Πέτρο Καπέλλα (Interamerican) για την κάλυψη της δαπάνης εκτύπωσης, και τέλος την ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ που τύπωσε με ξεχωριστή επιμέλεια και φροντίδα και αυτό το ημερολόγιο  προσφέροντας παράλληλα  τυπώματα με τα λουλούδια του ημερολογίου, αλλά και τους εθελοντές-ντριες που βοηθούν στην διάθεση των ημερολογίων σε όλο το νησί.