«…Πάνε να σκεπάσουνε την πραγματικότητα»

«…Πάνε να σκεπάσουνε την πραγματικότητα» - Σύρος - Ανδρέας Γιαλόγλου για εισιτήρια αφίξεων Ιουνίου

Ανδρέας Γιαλόγλου για εισιτήρια αφίξεων Ιουνίου

 
«Με αφορμή τις βιαστικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τα εισιτήρια που κόπηκαν τον Ιούνιο αλλά και την εκτίμηση εισιτηρίων για τον Ιούλιο, εγώ διαπιστώνω ένα άγχος – όπως το ανέφερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο – να βιαστούμε να προκαταλάβουμε την κοινή γνώμη ότι έχουμε αύξηση του Τουρισμού, παρέχοντας ένα μόνο στοιχείο από το οποίο δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Γι αυτό, λοιπόν, ζήτησα να έχουμε αντίστοιχα για τον Ιούνιο τις διανυκτερεύσεις που είχαμε τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα καταλύματα, ώστε σε συνδυασμό με αυτά να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Διότι αυτό που φαίνεται είναι ένα άγχος τεράστιο, με το οποίο πάνε να σκεπάσουνε την πραγματικότητα».
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Σε ερώτηση αν τυχόν έχουν λάβει τουλάχιστον οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κάποια απολογιστικά ολοκληρωμένα στοιχεία που να αφορούν την τουριστική κίνηση της Σύρου τα τελευταία τρία χρόνια, όπως δημόσια είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γιαλόγλου απάντησε τα εξής:
 
«Ασφαλώς και δεν έχουμε πάρει κανένα απολογιστικό στοιχείο για τον Τουρισμό ως παράταξη. Συνηγορεί, λοιπόν, στην άποψή μου το γεγονός ότι δεν έχουμε την σωφροσύνη και την ψυχραιμία να κάνουμε ταμείο στο τέλος της περιόδου. Πέρα, όμως από τα εισιτήρια, το οποίο είναι ένα εύκολο στοιχείο που δίνει το Λιμεναρχείο αλλά παράλληλα εμπεριέχει και μεγάλο βαθμό σφάλματος γιατί δεν είναι αξιόπιστο εργαλείο για να δούμε πόσοι τελικά διανυκτέρευσαν στο σχολείο.
 
Δεν είναι, λοιπόν, δυνατό να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Με μόνο αυτό το στοιχείο, εκείνο που εξάγεται είναι μια άποψη που βολεύει κάθε φορά, διότι μπορεί να μην βόλευε τώρα την Δημοτική Αρχή και να χρησιμοποιούσε κάτι άλλο. Δεν γίνονται έτσι, όμως, οι απολογισμοί. Μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να κάνουμε ταμείο και συγκριτικά και με τις προηγούμενες χρονιές έτσι ώστε να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα και να ξέρουμε αν κινούμαστε σωστά ή όχι.
 
Γι αυτό άλλωστε ανέφερα και την περίπτωση των γερμανών παραολυμπιακών που ξεκινήσαμε πέρσι την καμπάνια και η απάντηση που πήρα είναι ότι πήρε αναβολή λόγω ενός προβλήματος ενός εξ αυτών, ωστόσο θα μπορούσαμε να είχαμε κάλλιστα τα πρώτα αποτελέσματα.
 
Το γεγονός, λοιπόν, ότι η Δημοτική Αρχή σπεύδει να ανακοινώνει εν μέσω της θερινής περιόδου μόνο τα όποια θετικά στοιχεία διαθέτει, δείχνει ότι διακατέχεται από το άγχος της επίτευξης ή μη του στόχου που έχει θέσει ως προμετωπίδα, τον Τουρισμό, και θέλει να προκαταλάβει τις απόψεις λες και το τι θα πω εγώ ήτο τι θα πει ο κανένας γεμίζει τις τσέπες των επιχειρηματιών.
 
Αυτοί θα μπορούνε να μας πούνε στο τέλος της χρονιάς, αν όντως δουλέψανε καλά ή όχι».