Δεν κατασκευάζουμε ψεύτικες ειδήσεις, κύριε Μαραγκέ

Δεν κατασκευάζουμε ψεύτικες ειδήσεις, κύριε Μαραγκέ

Σε άλλους χώρους αναζητήσετε τους ψεύτες και τους συκοφάντες

 

Είναι γεγονός ότι η εφημερίδα Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και το site logotypos.gr σπανίως αντιπαρατίθενται μέσα από το διαδίκτυο, και ιδιαίτερα όταν τα εναντίον τους σχόλια είναι υβριστικά, ανώνυμα ή στερούμενα αληθείας.

 Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που νιώθουμε την ανάγκη όχι να απολογηθούμε σε «παπαγαλάκια», σε λασπολόγους ή σε «κατευθυνόμενους», οι οποίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο και εξαπολύουν πυρά, με τον οποιονδήποτε τρόπο, σε σχόλια καταχωρημένα στις στήλες της εφημερίδας ή αναρτημένα στο site, σε μια προσπάθεια σπίλωσης των συντακτών της και υποβάθμισης των συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή κατά την οποία ο κ. Αντώνιος Μαραγκός, με σχόλιά του στο διαδίκτυο, προσπάθησε να αποδείξει ότι δεν επιτελούμε σωστή δημοσιογραφία και δεν γινόμαστε πλέον πιστευτοί γράφοντας αναλήθειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εκθέσουμε την Δημοτική Αρχή την οποία καταφανώς ο ίδιος υποστηρίζει και καλά κάνει.

Όταν λοιπόν, αρχικά στην εφημερίδα και στη συνέχεια στο site, αναφερθήκαμε σε περιστατικό, στον χώρο στάθμευσης στο «Νησάκι», με αυτήκοο μάρτυρα «δημοτικό σύμβουλο», ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του γιατί λιμενικό όργανο απαγόρευσε σε επισκέπτη του νησιού να σταθμεύσει, επειδή το ρολόι δεν έδειχνε ακριβώς 10 το πρωί (ώρα ελεύθερης εισόδου) με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο οδηγός και να πει ότι είχε δίκιο που έλεγε στην οικογένειά του να μην έλθουν στη Σύρο για διακοπές, ο κ. Μαραγκός… βγήκε από τα ρούχα του.

Θεώρησε ότι το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να επικαλεστεί αόριστα «κάποιον δημοτικό σύμβουλο» και να γράψει ό,τι θέλει (στην συγκεκριμένη περίπτωση η εφημερίδα), εκτιμώντας μάλιστα πως «Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία».

Ποιο ήταν το δημοσίευμα;

Μας τα ψέλνουνε οι επισκέπτες!!!

Μας το μετέφερε δημοτικός σύμβουλος εμφανώς προβληματισμένος.

σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος

«Το είδα με τα μάτια μου και το άκουσα με τα αφτιά μου. Αυτοκίνητο Ι.Χ έφτασε έξω από το χώρο στάθμευσης στο “Νησάκι“ λίγα λεπτά πριν τις 10, αλλά το λιμενικό όργανο που επέβλεπε απαγόρευσε την είσοδο επειδή δεν ήταν ακριβώς 10, δηλαδή ώρα που επιτρέπεται η πρόσβαση για στάθμευση. Ο οδηγός γύρισε στη γυναίκα και στα παιδιά του, που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, και τους είπε αγανακτισμένος “Σας είπα, μην πάμε για διακοπές στη Σύρο.  Εκεί, με τα καμώματά τους, διώχνουνε τον κόσμο, δεν τον κρατάνε“. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο απόγευμα θα έφυγαν και θα έχουν γίνει οι χειρότεροι πρεσβευτές μας», είπε καταλήγοντας ο δημοτικός σύμβουλος κουνώντας λυπημένος το κεφάλι του.

Να πιο είναι ακριβώς (ΑΚΡΙΒΩΣ) το σχόλιο του κ. Μαραγκού:

Αντώνιος Μαραγκός 12 Αυγούστου στις 9.55 πμ

«ελεος..που ειοδα και ακουσε με τ αυτια του ο ''δημοτικος συμβουλος''..που φυσικα ονοα δεν εχει...μπορον ετσι να βρεθουν αλλοι 50 που ''ακουσαν'' τα καλυτερα.δημοσιογραφιθα ειναι αυτη???»

Επειδή σαν τον κ. Μαραγκό υπάρχουν και άλλοι, συνήθως φερέφωνα με συγκεκριμένες κατευθύνεις, που δεν τους ενδιαφέρει το τι γίνεται δίπλα τους, εθελοτυφλώντας συνειδητά με τον κατήφορο του νησιού, εξηγούμε ότι το όνομα του «δημοτικού συμβούλου» δεν δημοσιεύτηκε γιατί η συζήτηση μεταξύ μας ήταν ιδιωτική και δεν γνωρίζαμε αν επιθυμούσε τη δημοσιοποίησή του παρά το γεγονός ότι του είχαμε ενημερώσει ότι αυτό δεν θα το αφήναμε να περάσει απαρατήρητο στην εφημερίδα, χωρίς να φέρει αντίρρηση.

Όταν του κάναμε γνωστή την αντίδραση του κ. Μαραγκού (και του κάθε κ. Μαραγκού που έχει την ίδια άποψη με εκείνον για κατασκευασμένες ειδήσεις παραπληροφόρησης και ευτελούς δημοσιογραφίας), ο «δημοτικός σύμβουλος» μας είπε ότι «Δεν έχει κανένα πρόβλημα δημοσιοποίησης του ονόματός του, γιατί το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό, με μάρτυρες εκτός του ίδιου» και πως «εξέφρασε τη λύπη του με αυτά που είδε και άκουσε, αφού ήταν φανερό ότι η οικογένεια αυτή που ήλθε για διακοπές στη Σύρο και έτυχε τέτοιας αντιμετώπισης, τα μάζεψε και έφυγε το ίδιο απόγευμα», προσθέτοντας πως «έτσι δεν διαφημίζεται ο τόπος μας».

Ο «δημοτικός σύμβουλος» φάντασμα, κατά τον κάθε κύριο Αντώνιο Μαραγκό, είναι ο κ. Γιάννης Χαρίτος, και καλά θα κάνει ο κ. Μαραγκός και οι όμοιοί του, όταν αφήνουν αιχμές για κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και κατευθυνόμενους δημοσιογράφους, να τους αναζητήσει αλλού, και πιστεύουμε ότι γνωρίζει πολύ καλά πού.

Γιάννης Ρουσσουνέλος