Πρωτοπορεί η Ένωση Ξενοδόχων Σύρου στο άνοιγμα νέων προορισμών

Πρωτοπορεί η Ένωση Ξενοδόχων Σύρου στο άνοιγμα νέων προορισμών - Σύρος - Ερμούπολη - Αναφορά και της Υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά στην Βουλή
Αναφορά και της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Βουλή
 
Το άνοιγμα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου Ιάκωβου Αρβανίτη και του ιδιοκτήτη του τουριστικού πρακτορείου SIROS TRAVEL Αντώνη Μαραγκού  στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Σερβία για την θεσμοθέτηση νέων τουριστικών προορισμών έτυχαν της αναφοράς της Υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά στην Βουλή κατά την διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
 
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του κράτους για το   2017 :  « ….. Εκτός από τις παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη στοχεύσαμε και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Σερβία από τις οποίες είχαμε αυξημένες ροές επισκεπτών. Αποτέλεσμα να αναδειχθούν νέοι Ελληνικοί προορισμοί και διεκδικήθηκαν και επιτεύχθηκαν απευθείας νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ ελληνικών και ξένων αεροδρομίων….».
 
Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ιάκωβου Αρβανίτη, μετά την πραγματοποίηση στην Σύρο του Fum Trip  ( ταξίδι γνωριμίας )  27 τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από την Ρουμανία :  «….. Το Fum Trip αυτό αποτελεί μέρος ενός συνόλου συγκεκριμένων ενεργειών προσέγγισης και ανοίγματος νέων τουριστικών αγορών για το νησί μας, οι οποίες αγορές τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική, αύξηση επισκεψημότητας προς την Ελλάδα και έντονη τάση αναζήτησης νέων τουριστικών προορισμών. Οι τουριστικές αγορές που έχομε στοχεύσει, μετά από εξειδικευμένη ανάλυση όλων των στοιχείων του τουριστικού προφίλ των επισκεπτών – τουριστών τους, είναι η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σερβία…..».
 
Στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών, οι οποίες συνεχίζονται με απόλυτη μεθοδικότητα από την Ένωση Ξενοδόχων με την επαγγελματική βοήθεια και  συνεργασία του τουριστικού γραφείου SIROS TRAVEL, πραγματοποιήθηκαν και σχεδιάζονται οι εξής:
 
Θεσσαλονίκη : Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ο ιδιοκτήτης του ανωτέρω τουριστικού γραφείου ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μία σειρά επαγγελματικών επαφών με εκπροσώπους συγκεκριμένων τουριστικών γραφείων της πόλης. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων  αντηλλάγησαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις, αναφορικά με την δημιουργία ολοκληρωμένων ελκυστικών πακέτων Week End για την Σύρο κατά την χειμερινή περίοδο. Επίσης αναλύθηκαν και ετέθησαν εκ νέου οι τουριστικές προϋποθέσεις, για την επαναφορά και καθιέρωση της Σύρου ως προορισμού διακοπών στην αγορά της Βορείου Ελλάδας.
Στην συνέχεια συναντήθηκαν με τον ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας ASTRA AIR LINES κ. Ζλατάνη Ιωάννη, όπου μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με το αεροπορικό έργο της εταιρείας, καθώς επίσης συζητήθηκαν όλες οι δυνατότητες και προοπτικές διατήρησης και επί πλέον ενίσχυσης της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σύρου.
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Ένωσης ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ3, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσίασε και ανάλυσε τις δυνατότητες – πλεονεκτήματα της Σύρου και ως χειμερινού τουριστικού προορισμού στις Κυκλάδες.
 
Βελιγράδι : Την επόμενη ημέρα, εκπροσωπώντας τη Σύρο, ταξίδεψαν στο Βελιγράδι προσκεκλημένοι του γραφείου ΕΟΤ Βελιγραδίου,  όπου συμμετείχαν  στο πρώτο Ελληνικό- Σερβικό Τουριστικό FORUM, στην θεματολογία του οποίου εκτός των άλλων ήταν και η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα.
Εφέτος η τουριστική αγορά της Σερβίας παρουσίασε, συγκριτικά με τις άλλες Βαλκανικές χώρες, την μεγαλύτερη αύξηση επισκεψημότητας προς την Ελλάδα με τις αφίξεις να ξεπερνούν τις 900.000 από 720.000 που ήταν τον προηγούμενο χρόνο. Οι ενδείξεις και η γενικότερη εκτίμηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού της Σερβίας, είναι ότι για το 2017 οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τις 1.100.000.  Η αναζήτηση νέων τουριστικών προορισμών, λόγω έντονου κορεσμού στους προορισμούς της Βορείου Ελλάδας, είναι διάχυτη σε όλους τους τομείς της συγκεκριμένης αγοράς.
 
Κατά την διάρκεια του FORUM και ιδιαίτερα στις Β2Β συναντήσεις με τους Tour Operators η Σύρος αποτέλεσε σημείο αναφοράς και μεγάλου ενδιαφέροντος από τους επαγγελματίες του Σερβικού τουριστικού χώρου, με αποτέλεσμα οι δύο εκπρόσωποι του νησιού να πραγματοποιήσουν τον μεγαλύτερο αριθμό συναντήσεων, συγκριτικά με αυτές των άλλων τουριστικών εκπροσώπων από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Αποτέλεσμα η Σύρος να συμπεριληφθεί  για το 2017 ως νέος τουριστικός προορισμός στις Κυκλάδες, στο πρόγραμμα του μεγαλύτερου Tour Operator της Σερβίας, μέσω της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βελιγράδι –Μύκονος, η οποία αρχίζει τον Μάιο του 2017.
 
Βουκουρέστι :   Οι συντονισμένες ενέργειες προώθησης και οι επαγγελματικές επαφές του προηγούμενου χρονικού διαστήματος έφεραν ως αποτέλεσμα, η Σύρος να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ενός από τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ρουμανίας για το 2017. Οι αφίξεις των τουριστών – επισκεπτών στο νησί μας θα πραγματοποιούνται μέσω Μυκόνου, λόγω της επίσης νέας αεροπορικής σύνδεσης Βουκουρέστι – Μύκονος, η οποία έκανε έναρξη τον Ιούνιο του 2016.
 
Η επίσημη παρουσίαση της Σύρου ως νέου τουριστικού προορισμού θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, κατά την διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Βουκουρεστίου τον Φεβρουάριο του 2017.