Στο επίκεντρο η Πασχαλινή προβολή του Πάσχα

Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής
του Θεοδόση Δανάμπαση

Τρεις ομόφωνες αποφάσεις που αφορούν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη προβολή της Σύρου για την περίοδο του Πάσχα, είχαμε στη σημερινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Η πρώτη απόφαση είχε να κάνει με την έγκριση αιτήματος 5 δημοσιογράφων από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα διαμείνουν στο νησί για να δημιουργήσουν ένα περιηγητικό βίντεο με τα καλύτερα αξιοθέατα και ιστορικά σημεία του νησιού, έτσι ώστε αυτό να παίξει στα κανάλια της Θεσσαλονίκης πριν το Πάσχα. Ο Δήμος θα καλύψει την αεροπορική μετακίνηση των δημοσιογράφων (με την ASTRA), το κόστος της οποίας θα φτάσει τα 990 ευρώ.

Επίσης, το Σώμα έκανε δεκτή και την πρόταση της ομάδας βόλει του Φοίνικα για την εκχώρηση 20 διαφημιστικών σποτ στον Δήμο, κόστους 5250 ευρώ, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παίζουν σχετικά βίντεο για την τουριστική προβολή του νησιού. Αυτά θα προβληθούν από την συχνότητα των αθλητικών καναλιών της NOVA κατά το διάστημα 22 Μαρτίου - 5 Απριλίου.

Τέλος, αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει τον Δήμο στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme, στο Παρίσι, το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Γιάννης Βουτσίνος, ο οποίος - συνοδεία δύο κυριών που γνωρίζουν γαλλικά - προβάλλουν τη Σύρο και μέσω ενός ηλεκτρονικού εγγράφου που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με τον διευθυντή του ΕΟΤ Μιχάλη Παράβαλο, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη που θα το διαβάσει (από μια οθόνη υπολογιστή ή λαπ τοπ), να περιηγηθεί στα γαλλικά, σε links και βίντεο που αφορούν τη Σύρο (πόρταλ Δήμου, Ένωση Καταλυμάτων Σύρου, Ένωση Ξενοδόχων Σύρου, προωθητικά βίντεο στο youtube).