Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Κυκλάδων

Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Κυκλάδων - Σύρος - Ανακοίνωση - αντίδραση κατά των νέων μέτρων

Ανακοίνωση - αντίδραση κατά των νέων μέτρων

 
Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση θεραπευτών από όλους τους κλάδους της Ειδικής Αγωγής του Νομού Κυκλάδων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η λήψη αποφάσεων για την επιβίωση του κλάδου και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
 
Από τη συζήτηση προέκυψαν και οι παρακάτω θέσεις:
  • ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση που θέλει να εγκλωβίσει θεραπευτές και ασφαλισμένους-γονείς, σε οικονομική δυσπραγία, με μόνο στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών την οποία θα επωμιστούν θεραπευτές και γονείς.
  • ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση που υπονομεύει το μέλλον της επιστήμης και του έργου που επιτελούν.
  •  ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση, που η μη αποδοχή της αναπόφευκτα θα επιφέρει αντιπαράθεση μεταξύ θεραπευτών και τις οικογένειες των θεραπευόμενων, που με επιδέξιο, ύπουλο και εκβιαστικό τρόπο προσπαθεί να προωθήσει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να υπολογίζει τον ανθρώπινο παράγοντα, υπολογίζοντας μόνο τον προϋπολογισμό του!
 
Το μόνο σταθερό «ΝΑΙ» που θα ακούγεται και θα διαβάζεται τους θεραπευτές, είναι το «ΝΑΙ» στην εξίσωση της κοστολόγησης των συνεδρίων του κρατικού τιμολογίου όλων των ειδικοτήτων της ψυχικής υγείας με παράλληλη αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής, όπως αποδίδεται σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα και όχι μόνο!