«Τραβηγμένη από τα μαλλιά» η απαγόρευση

«Τραβηγμένη από τα μαλλιά» η απαγόρευση - Σύρος - Ερμούπολη - Ανακόλουθα τα λόγια και οι υποσχέσεις στην πράξη
Ανακόλουθα τα λόγια και οι υποσχέσεις στην πράξη
 
Θα συμφωνήσουμε με την άποψη αναγνωστών μας (υπάρχει και η αντίθετη άποψη) πως, η απαγόρευση εισόδου στο Νοσοκομείο δημοσιογράφων, με αποκλειστικό και μόνο σκοπό συνέντευξη από πλευράς ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού (ιδιαίτερα συνδικαλιστικού οργάνου) ή ακόμα και ασθενών, είναι κυριολεκτικά «τραβηγμένη από τα μαλλιά» και δεν έχει προηγούμενο.
 
σχολιάζει ο Γιάννης Ρουσσουνέλος
 
Είναι σεβαστή και απόλυτα σωστή η όποια απαγόρευση για λαθραία βιντεοσκόπηση χώρων και προσώπων χωρίς την έγκριση της διοίκησης ή της διεύθυνσης μιας δημόσιας υπηρεσίας ή ενός κοινωφελούς ιδρύματος (άλλωστε θεωρείται πράξη κολάσιμη και νομικά), αλλά να απαγορεύεις σε έναν γιατρό να δώσει συνέντευξη στον χώρο της εργασίας του ή σε έναν ασθενή στον θάλαμο που νοσηλεύεται (πάντα μετά από δική του πρόσκληση και συγκατάθεση) και να τον υποχρεώνεις να βγαίνει στον προαύλιο χώρο, ακόμα και με βροχή ή κρύο στο μεσοχείμωνο, για να δώσει συνέντευξη, ξεπερνάει το όριο της φαντασίας.
 
Και το αναφέρουμε γιατί ενώ η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είχε διαβεβαιώσει (μετά την κυκλοφορία του εγγράφου της για απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων εντός του Νοσοκομείου) ότι θα είναι δυνατή η όποια συνέντευξη εντός του χώρου του Νοσοκομείου, αρκεί να υπάρχει η προηγούμενη δική της ενημέρωση και πως ακόμη και με τη δική της διακριτική παρουσία η συνέντευξη θα ήταν δυνατή, εν τούτοις τα λόγια και οι υποσχέσεις της στην πράξη αποδείχτηκαν ανακόλουθα.
 
Αυτό ήταν το λάθος της κ. Μαργαρίτας Μπουραντά και γι’ αυτό η πνευμονολόγος κ. Δέσποινα Πετροπούλου βρίσκεται εν δικαίω ως προς την αγανάκτηση και την οργή της, όταν της απαγορεύτηκε από τη διοικήτρια να δώσει στο γραφείο της συνέντευξη, ζητώντας μάλιστα και την παρουσία της κ. Μπουραντά, η οποία της απάντησε με κλείσιμο του τηλεφώνου, δείχνοντας έτσι ανακολουθία στα όσα η ίδια είχε δεσμευτεί.