Είναι εικόνα Νοσοκομείου αυτή;

Είναι εικόνα Νοσοκομείου αυτή;

Σκουπιδότοπος ο προαύλιος χώρος του Νοσοκομείου

 

Αυξάνονται διαρκώς οι διαμαρτυρίες ασθενών, συνοδών και επισκεπτών στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αντικρίζοντας μια απαράδεκτη κατάσταση στον προαύλιο χώρο του.

Πράγματι, ο πάλαι ποτέ ανθόκηπος του Νοσοκομείου έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο σε ορισμένα σημεία του, ενώ τα παρτέρια στη συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Προφανώς η δόκιμη δικαιολογία θα είναι «έλλειψη προσωπικού», η οποία έχει βάση αληθείας, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις και σε τέτοιους ευαίσθητους χώρους θα μπορούσε να ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου, μιας και οι εικόνες αυτές αριθμούν κάποιους μήνες, με διαρκώς επιδεινούμενη την κατάσταση. Φυσικά είναι γεγονός και η συμβολή των τρίτων στην όλη κατάσταση, αφού πετάνε τα κάθε είδος άχρηστα αντικείμενα στον προαύλιο χώρο, γυρίζοντας την πλάτη στους κάδους απορριμμάτων.

Πάντως η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαργαρίτα Μπουραντά, πέραν της ευαισθησίας της να ελέγχει τον κάθε δημοσιογράφο, ο οποίος θα πρέπει να έχει την άδειά της για την είσοδό του στο Νοσοκομείο και την παρουσία της σε οποιαδήποτε συνέντευξη (ακόμη και επιστημονικού, διοικητικού προσωπικού ή συνδικαλιστικού φορέα) εντός του χώρου, θα πρέπει να δείξει την ίδια ευαισθησία και για την καθαριότητα του προαύλιου χώρου, την οποία δεν έχουμε αντιληφθεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον.