Εντολή απαγόρευσης εισόδου των ΜΜΕ στο Νοσοκομείο Σύρου

Εντολή απαγόρευσης εισόδου των ΜΜΕ στο Νοσοκομείο Σύρου -  Σύρος - Ερμούπολη -  «Προέχουν τα προσωπικά δεδομένα» υποστηρίζει η Διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά
«Προέχουν τα προσωπικά δεδομένα» υποστηρίζει η Διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά
 
Αίσθηση έχει προκαλέσει έγγραφη εντολή της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτας Μπουραντά στις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, εντολή με την οποία απαγορεύεται την είσοδο στους χώρους του Νοσοκομείου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!
 
του Γιάννη Ρουσσουνέλου
 
Η πληροφορία της απαγόρευσης εισόδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Σύρου, δεν διαψεύστηκε από την κ. Μπουραντά σε κατ’ ιδίαν άτυπη συνάντηση της εφημερίδας μας στο γραφείο της, προκειμένου να τύχουμε διευκρινίσεων σε ό,τι αφορά την απολυτότητα της εντολής.
 
Μας έκανε γνωστό ότι η απαγόρευση στοχεύει στην διασφάλιση και διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων και αφορά κατά βάση κάμερες οι οποίες μπορούν να καταστρατηγήσουν βασικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Έκανε απολύτως σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δυσχεράνει το δημοσιογραφικό έργο, αλλά αντιθέτως θα σταθεί αρωγός, αρκεί η οποιαδήποτε δημοσιογραφική δραστηριότητα εντός του χώρου του Νοσοκομείου να έχει προηγουμένως τη δική της έγκριση.
 
Σε ερώτηση «τι διαδικασία θα ακολουθηθεί στην περίπτωση πρόθεσης καταγγελίας ασθενούς η συνοδού σε Μέσον Μαζικής Ενημέρωσης», οπότε θα απαιτηθεί η χρήση κασετοφώνου, απάντησε ότι αν αυτή γίνει τηλεφωνικώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε αν γίνει στον περίβολο του Νοσοκομείου, αλλά σε περίπτωση κατά την οποία λάβει χώρα εντός του Νοσοκομείου θα πρέπει να ενημερωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε απαγόρευση συνέντευξης ούτε παράστασής της όταν αυτή πραγματοποιηθεί.