Θρίλερ στο νοσοκομείο λόγω απαγόρευσης εισόδου δημοσιογράφου (Video)

Θρίλερ στο νοσοκομείο λόγω απαγόρευσης εισόδου δημοσιογράφου (Video) - Σύρος - Ερμούπολη - Γερή κόντρα μεταξύ της πνευμονολόγου και της διοικήτριας του Νοσοκομείου
Γερή κόντρα μεταξύ της πνευμονολόγου και της διοικήτριας του Νοσοκομείου
 
Την οργή της πνευμονολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Δέσποινας Πετροπούλου προκάλεσε η απαγόρευση εισόδου στο Νοσοκομείο δημοσιογράφου του «ΛΟΓΟΥ», προκειμένου η ιατρός να καταγγείλει συμβάν στο οποίο ήταν εμπλεκόμενη η ίδια και αφορούσε κλήση της τροχαίας στο αυτοκίνητό της, που ήταν σταθμευμένο μέσα στον περίβολο του Νοσοκομείου.
 
του Γιάννη Ρουσσουνέλου
 
Το ιστορικό του… θρίλερ
 
Το ιστορικό της υπόθεσης, που τελικά εξελίχθηκε σε θρίλερ, συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν η κ. Πετροπούλου ζήτησε από την εφημερίδα να φιλοξενήσει καταγγελία της κατά αστυνομικών οργάνων, τα οποία επικόλλησαν κλήση στο αυτοκίνητό της επειδή παρακώλυε την έξοδο άλλου οχήματος στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.
 
Το γεγονός και μόνο ότι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της υπήρχε σήμα, το οποίο εμφανώς έδειχνε ότι το όχημα ανήκει σε γιατρό, συν το ότι ο προαύλιος χώρος χρησιμοποιείται για τη στάθμευση αυτοκινήτων γιατρών, νοσηλευτών ή ακόμη και ασθενών, αλλά αυτά παραβλέφτηκαν από τα αστυνομικά όργανα, προκάλεσε την οργή της κ. Πετροπούλου και την απόφασή της να καταγγείλει δια του Τύπου τέτοιες ενέργειες, δηλώνοντας ότι την ώρα που ειδοποιήθηκε να το απομακρύνει βρισκόταν στο ιατρείο της με περιστατικό και δεν ήταν δυνατόν να το εγκαταλείψει. Πέραν αυτού, όπως τόνισε «Δεν μπορεί ο καθένας που θέλει να πιει τον καφέ του να αφήνει το αυτοκίνητό του στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου».
 
«Δεν είναι ιδιοκτησία της κ. Μπουραντά το Νοσοκομείο»
 
Το αίτημά της για καταγγελία έγινε αποδεκτό από την εφημερίδα και δημοσιογράφος έσπευσε στο Νοσοκομείο για τον σκοπό αυτό, αλλά γνώστης της απαγόρευσης εισόδου στο Νοσοκομείο για συνέντευξη χωρίς της προηγούμενη άδεια της διοικήτριας Μαργαρίτας Μπουραντά, ενημέρωσε στην είσοδο τον θυρωρό για τον σκοπό της επίσκεψή του, δηλώνοντας παράλληλα στην κ. Πετροπούλου ότι δεν μπορεί να παραβεί την απαγόρευση και να την ακολουθήσει στο ιατρείο της.
 
Η κ. Πετροπούλου, μουρμουρίζοντας πως το Νοσοκομείο δεν είναι ιδιοκτησία της κ. Μπουραντά, επέμεινε να την ακολουθήσει στο γραφείο της, καθώς την ώρα εκείνη έβρεχε και ήταν σχεδόν αδύνατη η παραμονή στο προαύλιο. Αυτό και έγινε, αλλά ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να προχωρήσει στη συνέντευξη επικαλούμενος τη γνωστή απαγόρευση, γεγονός το οποίο προκάλεσε νέα δυσφορία στην κ. Πετροπούλου, η οποία επί ματαίω προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοικήτρια, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις.
 
Η συνέντευξη στο προαύλιο ή στον δρόμο
 
Η συνέχεια στην είσοδο, με τον τηλεφωνητή να επαναλαμβάνει ότι η διοικήτρια είναι ενημερωμένη για τον σκοπό επίσκεψης του δημοσιογράφου, αλλά απαγορεύει την είσοδό του στους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου, επιμένοντας να δοθεί η όποια συνέντευξη στο προαύλιο ή… στον δρόμο!
Η ενημέρωση αυτή εξόργισε ακόμη περισσότερο την κ. Πετροπούλου και μετά από νέες προσπάθειες κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει με την κ. Μπουραντά και να της ζητήσει να έλθει και εκείνη στο ιατρείο της προκειμένου να δώσει τη συνέντευξη, αρνούμενη να δώσει συνέντευξη μέσα στη βροχή και στο κρύο στο προαύλιο.
 
Οι τόνοι ανέβηκαν, η διοικήτρια επέμενε στις θέσεις της, όπως επέμενε και η κ. Πετροπούλου στις δικές της. «Θέλω να μιλήσω στον δημοσιογράφο στον χώρο της δουλειάς μου. Κατεβείτε να παρίστασθε και εσείς», είπε στην διοικήτρια. Όταν εκείνη επικαλέστηκε την απαγόρευση την οποία η ίδια έχει επιβάλλει, της ζήτησε «να της την δώσει γραπτώς από τον εισαγγελέα», αίτημα που –όπως φάνηκε- προκάλεσε την απότομη διακοπή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς η διοικήτρια έκλεισε απροειδοποίητα το τηλέφωνο.
 
Νέα άκαρπη προσπάθεια επικοινωνίας, με κλήση στο κινητό της διοικήτριας, χωρίς να απαντά με αποτέλεσμα η κ. Πετροπούλου να της αφήσει ηχογραφημένο μήνυμα «Αν είσθε η κ. Μπουραντά, είμαι η κ. Πετροπούλου. Το τηλέφωνο θα το κλείνετε  στο προσωπικό σας και όχι σε γιατρό», είπε δίνοντας έτσι τέλος στο θρίλερ που είχε εξελιχθεί.
 
Θα ακολουθήσουν αναφορές και μηνύσεις
 
Τελικά η συνέντευξη δόθηκε στον προαύλιο χώρο με την πνευμονολόγο να αναφέρεται στο περιστατικό με την κλήση στο αυτοκίνητό της. Διασαφηνίζει ότι όταν την κάλεσαν να το απομακρύνει, ρώτησε αν το αυτοκίνητο ανήκε σε ασθενή ή σε νεφροπαθής, αλλά πήρε αρνητική απάντηση. «Επειδή ήμουνα πάρα πολύ απασχολημένη με ασθενείς στην Κλινική δεν κατέβηκα αμέσως. Όταν κατέβηκα βρήκα κλήση από την Τροχαία 40 ευρώ. Πού; Στον χώρο εργασίας μου που είναι για στάθμευση αυτοκινήτων γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών, όχι για τον κάθε άσχετο. Δεν είναι πάρκινγκ το Νοσοκομείο να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και να πηγαίνουν για καφέ», είπε και δήλωσε αποφασισμένη να κάνει κάθε ενέργεια και να καταγγείλει τέτοιες ταχτικές.
 
Καυτηρίασε τη συμπεριφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» να απαγορεύει σε γιατρούς να δίνουν συνεντεύξεις στα γραφεία τους και έκανε σαφές ότι θα ακολουθήσουν από μέρους της αναφορές και μηνύσεις. «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και δεν  έχει συμβεί πανελλαδικά. Δεν μας φταίει κανείς, ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σόιμπλε. Πρέπει να  βάλουμε εμείς οι Έλληνες μυαλό, να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο», είπε καταλήγοντας.