Συγκέντρωση συμπαράστασης για το περιστατικό βίας σε συνάδελφό τους

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου
του Θεοδόση Δανάμπαση

Τη βούλησή τους να μην ανεχτούν ξανά επεισόδια βιαιοπραγίας κατά συναδέλφων τους (περιστατικό στο Ακτινολογικό Τμήμα), διακήρυξαν σήμερα το μεσημέρι με παράσταση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι και το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί σε σημαντικό αριθμό αντιστοίχων πανελλαδικά, δεν είναι μεμονωμένο (όπως για παράδειγμα η πρόσφατη επίθεση σε νοσηλεύτρια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου λόγω της μη ύπαρξης ασθενοφόρου βάρδιας).

Για τον λόγο αυτό, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Κατερίνα Καλογεράκη διάβασε το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εκδόθηκε από το ΔΣ, ενώ λίγο αργότερα τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σύρου, κ. Ευάγγελος Πανοηλίας, οποίος καταδίκασε την συγκεκριμένη πράξη, ζητώντας και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρει συγκεκριμένη θέση.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου

"Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων του. Δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι τα εξιλαστήρια θύματα των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας.

Ζητάμε:

Στήριξη και προστασία των συναδέλφων για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Δημιουργία ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Μόνιμη αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας στην λειτουργία του Νοσοκομείου".